Polska - Urządzenia medyczne - Dostawa sprzętu medycznego dla Szpitala Powiatowego w Sławnie
Buyer: Szpital Powiatowy w Sławnie
Country: Poland
Deadline: 24 Mar 2026, 09:00 (UTC+1)
Estimated value: €346,543
Procedure: Open procedure
Sector (CPV): Medical equipment & pharmaceuticals (33100000)
Aperlena: https://aperlena.com/en/t/polska-urzadzenia-medyczne-dostawa-sprzetu-medycznego-dla-szpitala-powiatowego-w-slawnie-9e96612b66
Official notice: https://ted.europa.eu/en/notice/-/detail/182354-2026
Bidding is closed. An award or a correction on this notice: an email when the register sees it.
Log in
01
Description
1. Przedmiotem zamówienia jest sprzętu medycznego dla Szpitala Powiatowego w Sławnie w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia - część III SWZ. 2. Oferowany przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania Zamawiającego wymienione w Opisie przedmiotu zamówienia, być fabrycznie nowy i gotowy do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem bez dokonywania dodatkowych zakupów części i akcesoriów. 3. Oferowany przedmiot zamówienia musi być dopuszczony do obrotu i używania, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności Ustawą o wyrobach medycznych z dnia 7 kwietnia 2022 r. oraz Rozporządzeniami/Dyrektywami Parlamentu Europejskiego w sprawie wyrobów medycznych. 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Części III niniejszej SWZ. 5. Warunki realizacji zamówienia określa również wzór umowy (Część II SWZ). PRZESŁANKI WYKLUCZENIA, O KTÓRYCH MOWA W ART. 7 UST. 1 oraz art. 5k ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego oraz Rozporządzenia (UE) nr 833/2014 dotyczącego środków ograniczających w związku z działaniami Rosji destabilizującymi sytuację na Ukrainie 5. Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. w celu przeciwdziałania wspieraniu agresji Federacji Rosyjskiej na Ukrainę rozpoczętej w dniu 24 lutego 2022 r. ((Dz.U. z 2022 r. poz. 835), zwana dalej „ustawą sankcyjną” z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: a) wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej; b) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej; c) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106), jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej. 6. W celu potwierdzenia braku istnienia okoliczności, o których mowa w pkt. 5) Zamawiający zastrzega możliwość samodzielnego badania ogólnodostępnych rejestrów, w tym Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, Krajowego Rejestru Sądowego oraz Centralnego Rejestru Beneficjentów Rzeczywistych. 7. Oferta wykonawcy, o którym mowa w pkt 5 zostanie odrzucona. 8. Na podstawie art. 5k Rozporządzenia (UE) nr 833/2014 dotyczącego środków ograniczających w związku z działaniami Rosji destabilizującymi sytuację na Ukrainie (Dz. Urz. UE nr L 111 z 08.04.2022, str. 1) 1) w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zakazuje się udziału: a) obywateli rosyjskich lub osób fizycznych lub prawnych, podmiotów lub organów z siedzibą w Rosji; b) osób prawnych, podmiotów lub organów, do których prawa własności bezpośrednio lub pośrednio w ponad 50 % należą do podmiotu, o którym mowa w lit. a); lub a) osób fizycznych lub prawnych, podmiotów lub organów działających w imieniu lub pod kierunkiem podmiotu, o którym mowa w lit. a) lub b). 2) Powyższy zakaz dotyczy również podwykonawców, dostawców lub podmiotów, na których zdolności polega się w rozumieniu dyrektyw w sprawie zamówień publicznych, w przypadku gdy przypada na nich ponad 10 % wartości zamówienia. 3) Weryfikacja powyższego zakazu, w stosunku do konkretnego podmiotu, zostanie dokonana za pomocą wszelkich dostępnych środków, w szczególności ogólnodostępne rejestry w tym Krajowy Rejestr Sądowy, Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej czy Centralny Rejestr Beneficjentów Rzeczywistych. 9. Wykonawca może zostać wykluczony przez zamawiającego na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia.
Official source
Source: TED - Tenders Electronic Daily (Publications Office of the EU)
of the awards went to the three most frequent winners
13%
of its calls state an estimated value
31%
Based on 23 awards with a named winner over the last 3 years. Counted by award, not by value, because lot and framework amounts are not comparable.
Concentrated means the three most frequent winners took 65% or more of the awards; many suppliers, under 35% with at least ten different winners.
Competition
tenders per lot on average (open and restricted procedures)
2.4
of those lots received a single tender
52%
As the official award notices state them, over the last 3 years. Tenders per lot count open and restricted procedures only: in a negotiated procedure or a direct award a single tender is the procedure itself. The country is the one the notice gives for the winner.
20269
One dot per award, on the day it was signed, sized by its value. A ring is an award with no published value.
awarded to Urtica Sp. z o.o.; ASCLEPIOS S.A.; NEUCA SPÓŁKA AKCYJNA; Delfarma Sp. z o.o.; Centrala Farmaceutyczna Cefarm SA; Farmacol-Logistyka sp. z o.o.; Bialmed Sp. z o. o.€101,921
awarded to Medilab Sp. z o.o. Siedziba: ul. Niedźwiedzia 60, 15-531 Województwo: Podlaskie Adres e-mail: handlowy@medilab.pl Wpis do KRS pod nr 0000073907 REGON 008125592
03
Market context
open now in Medical equipment & pharmaceuticals
8,119
median open notice
€311,053
Who wins in this market
Many suppliers
Poland · Medical equipment & pharmaceuticals
different companies won awards here
13,424
of the awards went to the three most frequent winners
4%
buyers awarded contracts here
1,462
Based on 23,003 awards with a named winner over the last 3 years. Counted by award, not by value, because lot and framework amounts are not comparable.
Concentrated means the three most frequent winners took 65% or more of the awards; many suppliers, under 35% with at least ten different winners.
Competition
tenders per lot on average (open and restricted procedures)
1.8
of those lots received a single tender
63%
of the awards went to companies based in another country
2%
of the tenders came from another country
2%
As the official award notices state them, over the last 3 years. Tenders per lot count open and restricted procedures only: in a negotiated procedure or a direct award a single tender is the procedure itself. The country is the one the notice gives for the winner.
04
Change history
Every time an official source republished this notice with different content. We watch every source we index, including regional copies of the same notice.
Read before bidding
Estimated value
Was:€352,272
Now:
€346,543
-2%
Submission deadline
Was:March 23, 2026, 23:00
Now:
March 24, 2026, 08:00
1 day later
Act now
Estimated value
not stated
Now:
€352,272
Submission deadline
Was:March 24, 2026, 00:00
Now:
March 24, 2026, 00:00
1 day earlier
Estimated value
not stated
Now:
€1,516,991
Follow this tender and we email you the moment it changes.
Create account
awarded to Meden-Inmed sp. zo. o.; ZARYS International Group Sp. z o. o. Sp. k.; Becton Dickinson Polska Sp. z o.o.; PULMEQ Sp. z o.o.; DIATHER PETRUSEWICZ Spółka komandytowa; Alcon Polska spółka z o.o.; KIKGEL Sp. z o.o.,; VYGON Polska Sp. z o.o.; Citinet Szczecin Sp. z o.o; Toruńskie Zakłady Materiałów OpatrAug 2026