Skip to content
Aperlena

TED - Tenders Electronic Daily (Publications Office of the EU) verified 1 week ago Contract award

Polska - Studia wykonalności, usługi doradcze, analizy - Ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027.

Awarded Poland Warszawski stołeczny Architecture & engineering services

Buyer Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej

€429,603 awarded value

Key facts

Awarded
Estimated value
€1.4M
€1,359,324 · converted from PLN
Procedure
Open procedure
  1. Awarded
  2. Published
View the official notice Watch this tender

Bidding is closed. An award or a correction on this notice: an email when the register sees it. Log in

Awarded to

LPW Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Awarded value
€429,603 68% under the estimate of €1,359,324
Award date

Description

1. Przedmiotem zamówienia jest ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027, tzn. ocena merytoryczna I i II (pierwszego i drugiego) stopnia wniosków (wraz z załącznikami) o dofinansowanie przedsięwzięć (w formie środków bezzwrotnych - dotacji), złożonych w ramach, ogłoszonego naboru ciągłego w trybie konkursowym o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego „Mój Prąd Część 3) Program Mój Prąd na lata 2024-2027"(MP6). Zamówienie zostało podzielone na 6 części, tj.: a) Część 1 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 1. b) Część 2 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 2. c) Część 3 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 3. d) Część 4 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 4. e) Część 5 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 5. f) Część 6 - ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027 - Część nr 6. 1.1. W ramach każdej z Części, przedmiot zamówienia obejmuje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w prawie opcji, tj.: a) w ramach zamówienia podstawowego Wykonawca wykona 5 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027. b) w ramach zamówienia objętego prawem opcji Wykonawca wykona kolejne oceny - do 5 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie złożonych w ramach VI (szóstego) naboru ciągłego wniosków o dofinansowanie przedsięwzięć z Programu Priorytetowego „Część 1) Program Mój Prąd na lata 2024 - 2027”. W ramach wszystkich sześciu części zamówienia, zamówienia podstawowe obejmują wykonanie łącznie 30 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie, natomiast zamówienia w ramach prawa opcji obejmują wykonanie do 30 000 sztuk kolejnych ocen wniosków. Łącznie, w ramach wszystkich sześciu Części, maksymalnie do wykonania przewidziano do 60 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, taki sam dla każdej z Części zamówienia, obejmujący zamówienie podstawowe oraz zamówienie w prawie opcji, został przedstawiony w Istotnych postanowieniach umowy, stanowiących Załącznik nr 4 do SWZ. 1.2. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca, który ubiega się o przedmiotowe zamówienie, był Wykonawcą, który: - nie brał udziału w przygotowywaniu wniosków o dofinansowanie w programie Mój Prąd, których ocena jest przedmiotem niniejszego zamówienia; - nie prowadził w okresie trwania szóstego naboru wniosków w programie Mój Prąd na lata 2024-2027, nie prowadzi i nie będzie prowadził w trakcie realizacji niniejszego zamówienia, działalności w zakresie, dostawy i montażu instalacji fotowoltaicznych w zakresie mocy 2 - 20 kW, dostawy i montażu magazynów energii, dostawy i montażu magazynów ciepła w rozumieniu programu Mój Prąd; - do realizacji zamówienia skieruje osoby, z których żadna nie brała udziału w przygotowaniu i składaniu wniosków o dofinansowanie w programie Mój Prąd, występując jako Wnioskodawca lub jako Pełnomocnik Wnioskodawcy, ani nie podlega wyłączeniu z możliwości realizacji zamówienia z innych przyczyn, o których mowa w Załączniku nr 6 do Załącznika nr 4 do SWZ; - przedmiot zamówienia w danej Części będzie realizował zespół składający się z minimum 10 (dziesięciu) a maksymalnie 13 (trzynastu) osób, przy czym jeśli Wykonawca będzie realizował więcej niż jedną Część zamówienia, osoby w zespole dla poszczególnych Części nie mogą się powtarzać. Wykonawca po wyborze najkorzystniejszej oferty, a przed zawarciem umowy, wskaże osoby (imię i nazwisko), które będą tworzyć zespół osób realizujących daną Cześć zamówienia, zgodnie z wytycznymi określonymi w pkt. XVII pkt. 2 SWZ. Okres trwania szóstego naboru wniosków w programie Mój Prąd na lata 2024-2027 - od 02.09.2024 do 12.09.2025. 1. Przedmiotem zamówienia jest ocena merytoryczna wniosków o dofinansowanie, złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027, tzn. ocena merytoryczna I i II (pierwszego i drugiego) stopnia wniosków (wraz z załącznikami) o dofinansowanie przedsięwzięć (w formie środków bezzwrotnych - dotacji), złożonych w ramach, ogłoszonego naboru ciągłego w trybie konkursowym o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego „Mój Prąd Część 3) Program Mój Prąd na lata 2024-2027"(MP6). 1.1. W ramach niniejszej Części zamówienia, przedmiot zamówienia obejmuje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w prawie opcji, tj.: a) w ramach zamówienia podstawowego Wykonawca wykona 5 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie złożonych w ramach naboru ciągłego o dofinansowanie przedsięwzięć, Programu Priorytetowego Mój Prąd na lata 2024-2027. b) w ramach zamówienia objętego prawem opcji Wykonawca wykona kolejne oceny - do 5 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie złożonych w ramach VI (szóstego) naboru ciągłego wniosków o dofinansowanie przedsięwzięć z Programu Priorytetowego „Część 1) Program Mój Prąd na lata 2024 - 2027”. Łącznie, w ramach niniejszej Części zamówienia, maksymalnie do wykonania przewidziano do 10 000 sztuk ocen wniosków o dofinansowanie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, obejmujący zamówienie podstawowe oraz zamówienie w prawie opcji, został przedstawiony w Istotnych postanowieniach umowy, stanowiących Załącznik nr 4 do SWZ. 1.2. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca, który ubiega się o przedmiotowe zamówienie, był Wykonawcą, który: - nie brał udziału w przygotowywaniu wniosków o dofinansowanie w programie Mój Prąd, których ocena jest przedmiotem niniejszego zamówienia; - nie prowadził w okresie trwania szóstego naboru wniosków w programie Mój Prąd na lata 2024-2027, nie prowadzi i nie będzie prowadził w trakcie realizacji niniejszego zamówienia, działalności w zakresie, dostawy i montażu instalacji fotowoltaicznych w zakresie mocy 2 - 20 kW, dostawy i montażu magazynów energii, dostawy i montażu magazynów ciepła w rozumieniu programu Mój Prąd; - do realizacji zamówienia skieruje osoby, z których żadna nie brała udziału w przygotowaniu i składaniu wniosków o dofinansowanie w programie Mój Prąd, występując jako Wnioskodawca lub jako Pełnomocnik Wnioskodawcy, ani nie podlega wyłączeniu z możliwości realizacji zamówienia z innych przyczyn, o których mowa w Załączniku nr 6 do Załącznika nr 4 do SWZ; - przedmiot zamówienia w niniejszej Części będzie realizował zespół składający się z minimum 10 (dziesięciu) a maksymalnie 13 (trzynastu) osób, przy czym jeśli Wykonawca będzie realizował więcej niż jedną Część zamówienia, osoby w zespole dla poszczególnych Części nie mogą się powtarzać. Wykonawca po wyborze najkorzystniejszej oferty, a przed zawarciem umowy, wskaże osoby (imię i nazwisko), które będą tworzyć zespół osób realizujących niniejszą Cześć zamówienia, zgodnie z wytycznymi określonymi w pkt. XVII pkt. 2 SWZ. Okres trwania szóstego naboru wniosków w programie Mój Prąd na lata 2024-2027 - od 02.09.2024 do 12.09.2025.

Official source

Source: TED - Tenders Electronic Daily (Publications Office of the EU)

Always verify details on the official notice.

Report an error in this notice

Last verified against TED - Tenders Electronic Daily (Publications Office of the EU) 1 week ago

What this market pays

The buyer has too few awards of its own in this sector, so this is the range of the last 1,989 awards for Architecture & engineering services in Poland.

This award
€429,603
Estimated value
€1.4M
Median award
€119,931
Middle half of past awards
€33,304 to €392,290

The award is larger than three in four past awards.

Award values as published by the official sources. Use them as a guide, not a rule: scope, lots and duration differ between contracts.

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej

Poland

notices in the register
72
awards
25
awarded in total
€11.1M

Who wins its contracts

Many suppliers
different companies won its awards
20
of the awards went to the three most frequent winners
15%
of its calls state an estimated value
72%

Based on 20 awards with a named winner over the last 3 years. Counted by award, not by value, because lot and framework amounts are not comparable. Concentrated means the three most frequent winners took 65% or more of the awards; many suppliers, under 35% with at least ten different winners.

Competition

tenders per lot on average (open and restricted procedures)
2.9
of those lots received a single tender
5%
of the awards went to companies based in another country
0%

As the official award notices state them, over the last 3 years. Tenders per lot count open and restricted procedures only: in a negotiated procedure or a direct award a single tender is the procedure itself. The country is the one the notice gives for the winner.

One dot per award, on the day it was signed, sized by its value. A ring is an award with no published value.

Recent awards

2 open tenders right now

Market context

open now in Architecture & engineering services
7,751
median open notice
€301,196

Who wins in this market

Many suppliers

Poland · Architecture & engineering services

different companies won awards here
3,870
of the awards went to the three most frequent winners
1%
buyers awarded contracts here
2,344

Based on 6,430 awards with a named winner over the last 3 years. Counted by award, not by value, because lot and framework amounts are not comparable. Concentrated means the three most frequent winners took 65% or more of the awards; many suppliers, under 35% with at least ten different winners.

Competition

tenders per lot on average (open and restricted procedures)
3.4
of those lots received a single tender
23%
of the awards went to companies based in another country
1%
of the tenders came from another country
2%

As the official award notices state them, over the last 3 years. Tenders per lot count open and restricted procedures only: in a negotiated procedure or a direct award a single tender is the procedure itself. The country is the one the notice gives for the winner.

Change history

Every time an official source republished this notice with different content. We watch every source we index, including regional copies of the same notice.

  1. Estimated value
    not stated
    Now: €1,359,324
    Award date
    Was: January 7, 2026
    Now: January 7, 2026
    Scope and criteria
    The description was expanded. Re-read it before you bid.
    Award value
    Was: €431,759
    Now: €429,603
    Estimated value
    not stated
    Now: €5,853,659

Follow this tender and we email you the moment it changes. Create account

Similar tenders

Open now

Awarded before

Never miss a tender like this

470 new notices in Architecture & engineering services in Poland in the last 7 days. Get an email when new ones appear. Free.

Set up my alert

Or follow just its CPV code, Feasibility study, advisory service, analysis: an email when new tenders arrive under it, no account needed.

Keyboard shortcuts

Read a list without reaching for the mouse. The shortcuts stay quiet while you type in a field.

j
Next result
k
Previous result
Enter
Open the result
n
Next page
p
Previous page
c
Compare this result
s
Shortlist this result
o
Open the result in a new tab
x
Set this result aside
/
Search from any page
Ctrl K
Search from any page
?
Show these shortcuts
Esc
Close

Index

Close
Log in

Language